top of page

Bliv lidt klogere på symbolbaseret læsning

Opdateret: 20. nov. 2023


Symbolbaseret læring kan være et godt supplement til den traditionelle tekstbaserede tilgang og kan hjælpe med at skabe alsidige og kompetente læsere.


Børn begynder ofte at vise interesse for symboler og billeder allerede i en tidlig alder. Ved at introducere dem for symbolbaseret læsning kan de starte deres læsetræning tidligt, selv før de har udviklet fuld tekstforståelse.Symboler og billeder kan hjælpe med at skabe en stærk visuel forståelse af ord og begreber. Dette kan især være nyttigt for børn, der lærer bedre via den visuelle opmærksomhed. Dette kan bidrage til en dybere forståelse af sproget og styrke barnets ordforråd og sprogfærdigheder. 

For børn med indlæringsvanskeligheder eller sprogforstyrrelser kan symboler være en mere tilgængelig måde at lære at læse på. Dette kan hjælpe med at opbygge selvtillid og motivation, da børnene kan se deres egne fremskridt. Når barnet identificerer og forbinder symboler med ord, lærer det nye ord og begreber. Når barnet først er fortrolig med symboler, kan det lettere gå videre til tekstbaseret læsning. Barnet vil allerede have en basal forståelse for, hvordan sprog fungerer, og man kan derefter i fællesskab bygge videre på denne forståelse og sikkerhed.Hos Forlaget Kluddermor bygger mange af vores materialer på princippet om symbolbaseret læsning. De nyeste skud på stammen er Kluddermors Lydtavler, Kluddermors lille Skolebog og Kluddermors Læsekort, som du finder herunder. Læsekortene er et vendespil mens Kluddermors lille Skolebog er en kopibog, som barnet selv skal klippe og lime billeder til. Kluddermors Lydtavler er en serie på 8 materialer, som træner elevens evne til at lave lydanalyse, lydsyntese og stavelsesdeling mm. Alle disse materialer er, som de fleste af Forlaget Kluddermors ting, PDFfiler du selv downloader, kopierer og evt. laminerer.


42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


pil rød.png
bottom of page