Kluddermors Læseprogram trin 15 - lydsyntesen

Kluddermors Stavesøjler

I dette materiale arbejdes med fonemsammensætning, stavning og skrivning. Ved hjælp af billederne skal eleven pusle søjlerne sammen to og to. Derefter sættes bogstavkortene med store og små bogstaver på (med velcro). Til sidst skrives ordet efter forlæg og nederst uden forlæg. Man kan her selv vælge om ordet skal skrives med store eller små bogstaver.

Materialet findes også i følgende pakker:

1/1
 

1/1
 

Kluddermors Puslekort - ord på to bogstaver

I materialet arbejdes med stavning af ord på to bogstaver. Eleven skal samle de små puslekort og derefter identificere ordenes forskellige fonemlyde. På denne måde trænes den vigtige fonemsammensætning.

Materialet findes også i følgende pakker:

”Kluddermors Vokalsøjler II”, med både store og små bogstaver, samt selvkorrigerende bagside, er et anderledes og motiverende redskab til at træne fonemlydene og den første læsning. Her arbejdes med lydsyntesen vha. korte, oftest lydrette ord på to bogstaver, som tydeliggør de basale lydforbindelser. Samtidig trænes vokalernes lyde i kombination med en given konsonant i udlyd.

Materialet findes også i følgende pakker:

1/1

”Kluddermors Vokalsøjler I”, med både store og små bogstaver, samt selvkorrigerende bagside, er et anderledes og motiverende redskab til at træne fonemlydene og den første læsning. Her arbejdes med lydsyntesen vha. korte (oftest lydrette) ord på to bogstaver, som tydeliggør de basale lydforbindelser.

1/1
 

Kluddermors Vokalsøjler I

Materialet findes også i følgende pakker:

 

Kluddermors Vokalsøjler II

Kluddermors Pusleord – STORE bogstaver

I dette materiale arbejdes med stavning af ord på to bogstaver. Eleven skal altså kunne identificere ordenes forskellige fonemlyde og derefter sætte dem i forbindelse med bogstaverne.

Materialet findes også i følgende pakker:

1/1
 

Kluddermors Pusleord – små bogstaver

I materialet arbejdes med stavning af ord på to bogstaver. Eleven skal altså kunne identificere ordenes forskellige fonemlyde og derefter sætte dem i forbindelse med bogstaverne.

Materialet findes også i følgende pakker:

skat_edited.png

1/1
 

Billederne her på hjemmesiden - og i alle øvrige materialer af Forlaget Kluddermor er fra enten Pixabay, Openclipart, Shutterstock eller Wixbilleder.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

©2020 by Forlaget Kluddermor. Proudly created with Wix.com