Forlaget Kluddermors "Ib og Pi serie"

Broderet hjerte

eller TRYK på en af pakkerne for at komme videre til KØB

Forlaget Kluddermors nye "Læs, løs og lær" serie har fokus på den allerførste læsning. Serien er systematisk opbygget, således at de to første bøger indeholder ord på bare to bogstaver, efterfulgt af tre bøger med ord på tre bogstaver. 

På nuværende tidspunkt er bøgerne kun tilgængelige i PDF-form. Dvs. du køber bøgerne på webshoppen og downloader selv.

Serien handler om de to børn Ib og Pi, som vi følger gennem en række forskellige hverdagssituationer. Teksten i bøgerne er simpel i sin konstruktion med mange lydrette ord og hyppige småord. Bøgerne er opbygget som et fotoalbum, som underbygger tekstforståelsen, idet billederne ofte fortæller mere end selve teksten. For hver side i bogen er der fire ordkort med de betydningsbærende ord. Eleverne kan vælge at læse alle ordkort, eller bruge kortene som en form for billedordbog, hvis de har problemer med at afkode et ord.

Til hver bog hører også et opgavehæfte og et spil. Med udgangspunkt i bøgernes tekst arbejder spillene og opgavehæfterne videre med den allerførste ord- og sætningsforståelse. I opgavehæfterne får eleverne bl.a. mulighed for at træne rim, forlyde, ordgenkendelse, skrivning, tekstforståelse, sammenhængen mellem billeder og tekst og sætningsdannelse. Alt sammen, mens de bruger og indarbejder de ord, de lige har mødt i teksten. Til sidst leges der med ordene i en kombinatorikøvelse, som giver eleverne mulighed for at udvikle og opbygge logisk tænkning. 

Spillene arbejder videre med et tema fra bogen, f.eks. læsning af små korte ord, rim, forlyde, bogstavrim og rimanalogi.

Materialet henvender sig til elever i 0. og 1. klasse, samt specialundervisningen, og er velegnet til klasseundervisning og som selvstændigt arbejde i skolen eller i fritiden.NB! Husk at lade eleverne læse bogen både før og efter opgaveløsning. På denne måde tydeliggøres elevernes læring for dem selv, idet de vil opleve, at bogens tekst er blevet betydelig nemmere at læse, efter de har arbejdet dybdegående med ordene i teksten.
Bøgerne skal printes DOBBELTSIDET (vælg: "vend ved kort kant"). Print derefter siderne ud og hæft bøgerne sammen på midten. Du kan printe ligeså mange bøger du vil - dog kun til dig selv og dine egne elever.
Opgavehæfterne sættes i mapper. Til besvarelserne skal eleverne bruge lim og saks. Efter opgaverne er løst kan eleverne evt. bytte indbyrdes og tjekke hinandens svar. På denne måde sker der fornyet læring.​

Alle Forlaget Kluddermors materialer er beskyttet af lov om ophavsret og kan kopieres i henhold til gældende Copydan Tekst & Node-aftaler.

Herunder ser du et uddrag af "Ib og Pi i en by" Læsebog og opgavehæfte