"Ib og Pi" serien

"Ib og Pi" bøgerne er Forlaget Kluddermors nye "Læs, løs og lær" serie, som har fokus på den allerførste læsning. Serien er systematisk opbygget, således at de to første bøger indeholder ord på bare to bogstaver, efterfulgt af tre bøger med ord på tre bogstaver. Bog nr. 3-5 udkommer i første halvdel af 2021. 

Du kan bladre i den første bog "Ib og Pi i en by" her: https://issuu.com/forlagetkluddermor/docs/ib_og_pi_i_en_by_til_issuu

Serien handler om de to børn Ib og Pi, som vi følger gennem en række forskellige hverdagssituationer. Teksten i bøgerne er simpel i sin konstruktion med mange lydrette ord og hyppige småord. 

Bøgerne er opbygget som et fotoalbum, som underbygger tekstforståelsen, idet billederne ofte fortæller mere end selve teksten. For hver side i bogen er der fire ordkort med de betydningsbærende ord. Eleverne kan vælge at læse alle ordkort, eller bruge kortene som en form for billedordbog, hvis de har problemer med at afkode et ord.

Med udgangspunkt i bøgernes tekst arbejder opgavehæfterne videre med den allerførste ord- og sætningsforståelse. Eleverne får bl.a. mulighed for at træne ordgenkendelse, skrivning, tekstforståelse, sammenhængen mellem billeder og tekst og sætningsdannelse. Alt sammen, mens de bruger og indarbejder de ord, de lige har mødt i teksten. Til sidst leges der med ordene i en kombinatorikøvelse, som giver eleverne mulighed for at udvikle og opbygge logisk tænkning. 

Serien henvender sig til elever i 0. og 1. klasse, samt specialundervisningen, og er velegnet både til klasseundervisning og som selvstændigt arbejde i skolen eller i fritiden. 

På nuværende tidspunkt er bøgerne kun tilgængelige i PDF-form. Dvs. du køber bøgerne på webshoppen og downloader selv. Bøgerne skal printes DOBBELTSIDET (til kort kant). Print derefter siderne ud og hæft bøgerne sammen på midten. Du kan printe ligeså mange bøger du vil - dog kun til dig selv og dine egne elever.

Opgavehæfterne sættes i mapper. Til besvarelserne skal eleverne bruge lim og saks. Efter opgaverne er løst kan eleverne evt. bytte indbyrdes og tjekke hinandens svar. På denne måde sker der fornyet læring.

Husk at indberette til COPYDAN, hvis din skole bliver udtaget. På forhånd TAK.

Billederne her på hjemmesiden - og i alle øvrige materialer af Forlaget Kluddermor er fra enten Pixabay, Openclipart, Shutterstock eller Wixbilleder.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

©2020 by Forlaget Kluddermor. Proudly created with Wix.com